برج خنک کننده:

برج خنک کننده ساختارهای بسیار کارآمد و بسیار خوب و طراحی فوق االعاده هستند که اجازه می دهند آب بارها و بارها برای فرآیندهای مختلف خنک کننده سرد و خنک شود. برج های خنک کننده نوع خاصی از مبدل های حرارتی هستند که به آب و هوا اجازه می دهد تا با یکدیگر تماس داشته باشند تا دمای آب گرم کاهش یابد. در طول فرایند کار برج خنک کننده، حجم کمی از آب تبخیر می گردد و دمای آبی که در سراسر برج خنک کننده در حال گردش است را کاهش می دهد.به طور خلاصه، هدف استفاده از یک برج خنک کننده خنک کردن آب است که توسط تجهیزات و فرآیندهای صنعتی گرم می شود. آب در برج خنک کننده داغ (از فرآیند صنعتی) وارد می شود و از برج خنک کننده به صورت سرد خارج می شود (به فرآیند صنعتی باز می گردد). در اینجا عملکردهای برج خنک کننده و عملکرد داخلی برجهای خنک کننده را برای کاربردهای مختلف کشف می کنیم.برج ختنک کننده را امرزوه با نام های کولینگ تاور و برج خنک کن نیز شناخته می شود از رایج ترین نوع برج خنک کننده،برج خنک کننده مدار بسته و مدار باز می باشد و اغلب جنس بدنه برج خنک کننده از فلز و فایبرگلاس می باشد.

تاریخچه برج خنک کننده:

تاریخچه برج خنک کننده را می توان در قرن نوزدهم میلادی جستجو کرد، زمانی که موتورهای بخار معمول بودند.اولین برج خنک کننده توسط دو مهندس هلندی در سال 1918 ثبت شد و هنوز هم نقشه برج های خنک کننده امروزی را تشکیل می دهد.برج های خنک کننده از اثر خنک کننده هوای سرد برای بازیافت آب داغ جوش استفاده می کنند.اولین برج های خنک کننده در قرن 19 ساخته شده است. این زمانی بود که موتورهای بخار مرزهای سفر و سرعت را پیش می بردند اما برای به حداکثر رساندن بازده سوخت و افزایش قدرت به مقدار زیادی آب خنک کننده نیاز داشتند. از آنجا که به طور واضح هیچ منبع طبیعی خنک کننده طبیعی وجود نداشت، ما شاهد ظهور اولین "برج های خنک کننده" بودیم که اجازه می داد آب داغ جوشانده خنک، بازیافت و بارها و بارها در موتورهای بخار استفاده شود. امروزه استفاده های زیادی از برج های خنک کننده وجود دارد، اما اصل برج خنک کننده تاریخی و مدرن تغییر نکرده است.

برج خنک کننده چگونه کار می کند؟

هنگامی که حرارت میان آب و هوا مبادله شد، هوای گرم به سمت خارج از برج خنک کننده هدایت می گردد. در حال حاضر انواع و مدل های مختلف از برج های خنک کننده در صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از این برج ها با ارتفاع بیشتر از ۲۰۰ متر نیز طراحی شده اند.

اجزای برج خنک کننده:

اسپرینکر

الکتروموتور

فن

حوضچه

کاربرد برج خنک کننده:

از برج های خنک کننده برای خنک سازی آب های مرتبط با پالایشگاه های نفت، پتروشیمی و شیمیایی و نیروگاه ها از جمله نیروگاه های هسته ای استفاده می شود. بسیاری از مردم برج های خنک کننده را با نیروگاه های بزرگ مرتبط می دانند و در حالی که به طور سنتی تمایل به نیروگاه های زغال سنگ داشتند، امروزه هنوز در نیروگاه های حرارتی مدرن تر مورد استفاده قرار می گیرند. اگر بدانید که هر روز با برج های خنک کننده بسیار کوچکتری روبرو می شوند، مانند برج هایی که در بلوک های برج بزرگ برای کمک به فرایند تخلیه گرما از سیستم های تهویه مطبوع استفاده می شود، بسیاری را شگفت زده خواهد کرد. برج خنک کننده شگفت انگیز نقش مهمی در انقلاب صنعتی داشت و امروزه نیز نقش خود را ایفا می کند.

طبقه بندی برج های خنک کننده بر اساس جریان آب و هوا:

برج های خنک کننده جریان متقاطع (CROSS FLOW):

در برج خنک کننده با جریان متقاطع آب در اثر نیروی گرانش و توسط صفحه سوراخ دار یا نازل های برج به سمت پایین فرستاده می شود.تا به صورت یکسان آب را میان سطوح داخلی برج خنک کننده توزیع نماید. هوا نیز به طور همزمان و به صورت افقی وارد برج می شود و توسط فن های نصب شده در خارج برج به سمت بیرون جریان پیدا می کند، در نتیجه آب و هوا به شکل متقاطع با یکدیگر برخورد داشته و پس از تبخیر بخشی از آّب، انتقال حرارت از آب به هوا صورت می گیرد. آب خنک شده نیز درانتهای برج انباشته می شود و جهت استفاده به سمت سایر تجهیزات فرستاده می گردد.

برج های خنک کننده جریان مخالف یا ناهمسو (COUNTER FLOW):

در برج خنک کننده با جریان مخالف جریان هوا در جهت مخالف و همزمان با ریزش آب به سمت پایین برج، از میان سطوح داخلی برج عبور می نماید. جریان هوا از پایین برج وارد شده و به صورت عمودی در اثر مکش فن به سمت بالا کشیده می گردد.اب در گردش با طریق نازل های پاشش بر روی سطوح داخلی برج توزیع می شود  و پس از تماس غیر هم جهت و بیشینه، انتقال حرارت صورت گرفته و آّب خنک وارد بخش انتهایی برج می گردد. نکته حائز اهمیت در این برج ها استفاده از نازل ها برای پاشش جریان آب می باشد به صورتی  که فشار آب بتواند بر جریان هوای روبرو غلبه کرده و به سمت پایین حرکت کند. همچنین ارتفاع این برج ها باید به اندازه ای باشد که توزیع آّب بر روی سطوح برج به خوبی صورت گرفته و آب فرصت خنک شدن داشته باشد. راندمان حرارتی برج های خنک کننده جریان مخالف در مکان هایی با رطوبت نسبی پایین، بالاتر از نوع جریان متقاطع است و بیشتر برج های جدید به صورت جریان مخالف طراحی می ­شوند.

طبقه بندی برج های خنک کننده بر اساس نوع مکش جریان هوا:

برج‌ های خنک ‌کننده با مکش طبیعی: (NATURAL DRAFT)

در برج خنک کننده با مکش طبیعی هوا در اثر اختلاف دما و به تبع آن اختلاف چگالی بین هوای گرم داخل برج و هوای خنک بیرون به صورت طبیعی از پایین به بالای برج جریان می یابد. آب گرم نیز از بالای برج وارد شده و پس از پاشش درون برج از طریق نازل ها به صورت غیر هم جهت با هوا تماس پیدا می کند و در نتیجه تبخیر بخشی از آن خنک می شود. به مرور زمان دمای هوای درون برج به دلیل تبادل حرارت با آب گرم بالا رفته و اختلاف دما و چگالی هوای داخل و خارج برج افزایش می یابد و مکش طبیعی هوا همچنان با شدت بیشتری ادامه می یابد. برج های خنک کننده با مکش طبیعی از بتن ساخته شده اند و ابعاد بزرگی دارند و ساخت آن ها هزینه بر می باشد.

برج‌ های خنک ‌کننده با مکش مکانیکی (MECHANICAL DRAFT):

در برج های خنک کننده با مکش مکانیکی برخلاف برج خنک کننده با جریات طبیعی،هوا با کمک فن جریان پیدا می کند.می بایست با وجود این فن ها در برج خنک کننده،امکان تغییر میزان دبی هوا را فراهم کرده است و از این طریق می توان پایداری بیشتری نسبت به شرایط جوی ایجاد کرد. برج های خنک کننده با مکش مکانیکی خود به دو گروه زیر دسته بندی می شوند.

برج‌ های خنک ‌کننده با مکش القایی (Induced Draft)

برج‌ های خنک ‌کننده  با مکش اجباری(Forced Draft)

محل نصب برج خنک کننده:

برج های خنک کننده معمولا بر پشت بام خانه ها یا محوطه های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند اما برای اولین بار در حدود سال های ۱۹۲۰ ، برای خنک سازی آب ساختمان ها و نیروگاه های برق از برج خنک کننده مورد استفاده قرار گرفت.

قیمت برج خنک کننده:

قیمت برج خنک کننده نیز مانند تجهیزات و دستگاه های دیگر به عوامل مختلفی بستگی دارد.این عوامل نظیر:

برند و مارک سیستم‌های استفاده شده در برج خنک کننده

نوع رزین به کار رفته در تولید

جنس قطره گیر

نوع برج خنک کننده(مدارباز، هیبریدی و مداربسته)

الکترو موتورهای به کاررفته

ابعاد و ظرفیت برج خنک کننده

جنس پوشش بدنه برج خنک ساز

شکل ظاهری

جنس و قدرت پروانه

نوع پکینگ

تعداد لایه‌های مصرفی دستگاه و میزان راندمان کاری آن

گروه صنعتی و تولیدی هلیدنگ صنایع برتر:

شرکت هلدینگ صنایع برتر ایران به عنوان مرجع تخصصی فروش انواع تجهیزات در حوزه تهویه مطبوع، انواع کولینگ تاور و قطعات برج خنک کننده، چیلر تراکمی، سیستم های گرمایشی و سرمایشی، منبع کویل دار، رادیاتور، دیزل ژنراتور، پمپ و سیستم های آبرسانی توسط انواع لوله پلی اتیلن، لوله پلی اتیلن فاضلابی، لوله کاروگیت، لوله پلیکا، لوله زهکش و لوله فلزی، سیستم های تصفیه آب و هوا، پکیج تصفیه فاضلاب، ایستگاه پمپاژ فاضلاب، سختی گیر، فیلتر شنی، تولید انواع سپتیک تانک و چربی گیر از جنس پلی اتیلن و فایبر گلاس و منهول پلی اتیلن، درب منهول، طراحی و ساخت انواع مخازن از جمله مخزن قیفی پلی اتیلن، مخزن فایبرگلاس، مخزن استیل، مخزن اسید، مخزن کامپوزیت، تولید تجهیزات آشپزخانه های صنعتی، ماشین ظرفشویی صنعتی، یخساز صنعتی، سردخانه صنعتی، ساندویچ پانل و ... با تنوع بسیار زیاد از لحاظ برند و مدل، با داشتن تیمی فنی و متخصص تلاش دارد تا بهترین کیفیت و رضایت را از آن هموطنان و به ویژه صنعت گران نماید. در صورتی که قصد خرید برج خنک کننده (کولینگ تاور) و محصولات مشابه را دارید، می توانید با دریافت قیمت برج خنک کننده (کولینگ تاور) و مشورت کارشناسان فروش هلدینگ صنایع برتر ایران انتخاب بهتری داشته باشید.مجموعه صنعتی هلدینگ صنایع برتر ایران در زمینه تولید انواع برج خنک کننده به صورت حرفه ای در حال فعالیت است. شما هر گونه نیازی که به انواع برج خنک کننده و دیگر مدل ها که داشته باشید توسط کادر مجرب و حرفه ای ما در کم ترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به شما ارائه می شود.جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کولینگ تاور و نحوه تولید آن به سایت هلدینگ صنایع برتر ایران مراجعه نمایید.برای ثبت سفارش با ما در تماس باشید: 02186127232 09129536702 09127065945